Damage/Toughness/Healing
- Cartman
- Burning Soul
- BattleTag:Cartman#2474
Zdravim Diabláci ; )-
Prosim vás,. má význam se koukat na tyto staty? Já byl zvyklí koukat na to koik mam crit a crit dmg+,. na all resil atp..
Teď mám pocit, že když vyženu Toughness na 15M arrmorem (pomoci talentu tj u barbara sranda) tak že už je uplně fuk, jestli mám nějakou all resil,. nebo když to vyženu staminou,. Nechápu to : ( Na co mám teda přihlížet, mám vůbec koukat jaký má item staty? Nebo mám koukat "jestli jsou čísla zelená" ?
Poprosil bych nějaký mín složitý rozbor ; )- Děkuji!
Prosim vás,. má význam se koukat na tyto staty? Já byl zvyklí koukat na to koik mam crit a crit dmg+,. na all resil atp..
Teď mám pocit, že když vyženu Toughness na 15M arrmorem (pomoci talentu tj u barbara sranda) tak že už je uplně fuk, jestli mám nějakou all resil,. nebo když to vyženu staminou,. Nechápu to : ( Na co mám teda přihlížet, mám vůbec koukat jaký má item staty? Nebo mám koukat "jestli jsou čísla zelená" ?
Poprosil bych nějaký mín složitý rozbor ; )- Děkuji!
-
- Doom Knight
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Ficek-2914
Re: Damage/Toughness/Healing
Je dobrý si to i ohlídat... ono mít toughnes založenou jen na life je děsně hezký ale když máš k tomu jen 500 rezist tak tě arcane sežehne i kdybys měl 1m life... a zase naopak pokud máš mraky rezistů a málo life tak to taky není úplně ideální...
Hardcore paragon 705 Softcore paragon 662
Hardcore paragon S1 442 S2 531 S3 564 S4 65
Softcore paragon S3 588 S2 449
podle mě je určitě dobrý si hlídat v čem to máš. ono armor a resisty ti v praxi udělaj víc než když to budeš mít jen v životech.
-
- Zhar the Mad
- BattleTag:goldeagle#2259
Co to plácáte? Toughness je normální EHP. Je jedno zda při stejným T máte 1 mil life a 100 rezistů nebo 100k life a 1000 rezistů. Barbar má léčení skilly na % z max lajfu, tedy je mu to fuk.
-
- Doom Knight
- BattleTag:Ficek-2914
odpovídal jsem všeobceně ne jen na barba... A přijde mi dost zásadní rozdíl mít 1m life a 100 zeristů nebo 100k life a 1k rezistů... když přes tebe projede arcane tak ti logicky při 1k rezistech naloží daleko míň... to samý máš s dmg... papírový hodnoty nejsou všechno
Hardcore paragon 705 Softcore paragon 662
-
- Zhar the Mad
Při stejným T ti arcane naloží v relativním srovnání stejně. To je základ funkce výpočtu EHP.
- Darkness
- The Butcher
- BattleTag:LeonardoCA#1772
Z ceho se sklada tougness jedno rozhodne neni. Proc, jsem popsal tady.
Arcane ti nalozi sice stejne, ale rozdil je v tom na jakou obtiznost budes schopny hrat, bez chcipani.
Dulezite totiz je, ne kolik ti nalozi, ale jestli to co ti nalozi, umis dolecit.
Arcane ti nalozi sice stejne, ale rozdil je v tom na jakou obtiznost budes schopny hrat, bez chcipani.
Dulezite totiz je, ne kolik ti nalozi, ale jestli to co ti nalozi, umis dolecit.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)
DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)
-
- Fallen Shaman
Bit: samozřejmě že ti naloží míň, ale taky máš 10x míň života...
- Darkness
- The Butcher
Mam zhruba polovinu zivota, co mivaji wizardi bezne a hraje se mi s tim paradne.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
-
- Fallen Shaman
Tady je to vůbec samej bourák, co dává bosse na T6 s 200tis. dmg a 50tis HP do tří vteřin atd...
Pokud zůstanu u formátu desetinásobků, tak varianta 100klife/1k AR, při shodných hodnotách healu, 10x rychleji healuje.TristanTzara píše:samozřejmě že ti naloží míň, ale taky máš 10x míň života...
Je kapánek rozdíl vyléčit 100k life nebo 10k, pokud ztratíš 10% živata...
diabloprogress.com battle.net dfans Solo Selffound Topic
NO Automation Devices used
NO Automation Devices used
-
- Zhar the Mad
To je jak u blbejch. Ten pomer 1000 ku 100 a miliónu jsem nahodil z hlavy a nepočítal to.
Samozřejmě pro regeneraci je lepsí vyšší rezisty a méně lajfu při stejným T. Také je to lepší pro build, který používá LOH. Ale třeba u barbara na HC, který jeden léčení přes krvavý WW a odplatu s 1. runou je to jedno, protože tyto skilly používají % z max lajfu, tedy tě vylečí například v obou rozložení T případech stejně z 20% třeba.
Darkness: Říkáš to co já, ovšem v základu to co tvrdím já stále platí. Samozřejmě lépe se regeneruje u nižšího lajfu pokud používáš LOH, regen nebo LOD. Pokud používáš skilly barbara na léčení, tak tam je to jedno a zde byl zmíněn barbar.
V obou případech rozložení T, tedy 1. hodně lajfu málo res a iv druhém případě rozložení T 2. s málo lajfu a hodně res při stejným celkovým T pro 1. a 2. případ. Ti arcany dají stejnou dmg na lajfu, tedy například ti to ubere v obou případech plácnu z hlavy 30% lajfu.
Samozřejmě pro regeneraci je lepsí vyšší rezisty a méně lajfu při stejným T. Také je to lepší pro build, který používá LOH. Ale třeba u barbara na HC, který jeden léčení přes krvavý WW a odplatu s 1. runou je to jedno, protože tyto skilly používají % z max lajfu, tedy tě vylečí například v obou rozložení T případech stejně z 20% třeba.
Darkness: Říkáš to co já, ovšem v základu to co tvrdím já stále platí. Samozřejmě lépe se regeneruje u nižšího lajfu pokud používáš LOH, regen nebo LOD. Pokud používáš skilly barbara na léčení, tak tam je to jedno a zde byl zmíněn barbar.
V obou případech rozložení T, tedy 1. hodně lajfu málo res a iv druhém případě rozložení T 2. s málo lajfu a hodně res při stejným celkovým T pro 1. a 2. případ. Ti arcany dají stejnou dmg na lajfu, tedy například ti to ubere v obou případech plácnu z hlavy 30% lajfu.
- Darkness
- The Butcher
Pokud pouzivas na leceni jen skily, ktere se odvijeji od procent zivota, tak je to jedno, jen v pripade, ze hrajes na obtiznosti, kde ti mobove skoro nic nedelaji. Ale krome skilu, ktere se odvijeji od procent zivota, tak je jeste nekolik dalsich metod leceni. Nevyjmenuju z hlavy vsechny, ale aspon nektere.
Od procent zivota leci:
- heal globy, potiony
- nektere skily nebo pasivky - barbar, wd, dh, u ostatnich ted nevim jestli neco maji
- nektere itemy - napr ring, ktery zvysuje regeneraci az na dvojnasobek
- WW, revenge tak jak pises
Leceni, ktere se neodvijeji od procent zivota:
- life per spirit/ life per fury spent
- life on hit na itemech z paragon bodu
- life per kill
- regen z paragon bodu, regen na itemech
Bohuzel v tom co tvrdis mas jen polovicni pravdu. Jestli ti staci leceni pres procenta zivota, zalezi jen a jen na tom jak dobrou mas mitigation (redukci poskozeni).
Pokud bys mel mitigation 70% a regeneraci 20% zivota, i kdybys mel 10 mil zivota, furt ti bude zivot klesat rychlosti 10% za 1s. => za 10s lezis
Zbytek musis dolecit jinymi metodami, u kterych je mnozstvi zivota irelevantni a o jejich ucinnosti rozhoduje jen mitigation.
Jakou ti da damage Arcana se neodviji od zivota, ale od tvych procent redukce poskozeni (mitigation). Redukce poskozeni se pocita z armor, rezistu atd.
Proto je lepsi zamerit se vice na Armor, Resisty a dalsi redukce poskozeni, nez na Vitalitu a Life.
Od procent zivota leci:
- heal globy, potiony
- nektere skily nebo pasivky - barbar, wd, dh, u ostatnich ted nevim jestli neco maji
- nektere itemy - napr ring, ktery zvysuje regeneraci az na dvojnasobek
- WW, revenge tak jak pises
Leceni, ktere se neodvijeji od procent zivota:
- life per spirit/ life per fury spent
- life on hit na itemech z paragon bodu
- life per kill
- regen z paragon bodu, regen na itemech
Bohuzel v tom co tvrdis mas jen polovicni pravdu. Jestli ti staci leceni pres procenta zivota, zalezi jen a jen na tom jak dobrou mas mitigation (redukci poskozeni).
Pokud bys mel mitigation 70% a regeneraci 20% zivota, i kdybys mel 10 mil zivota, furt ti bude zivot klesat rychlosti 10% za 1s. => za 10s lezis
Zbytek musis dolecit jinymi metodami, u kterych je mnozstvi zivota irelevantni a o jejich ucinnosti rozhoduje jen mitigation.
Jakou ti da damage Arcana se neodviji od zivota, ale od tvych procent redukce poskozeni (mitigation). Redukce poskozeni se pocita z armor, rezistu atd.
Proto je lepsi zamerit se vice na Armor, Resisty a dalsi redukce poskozeni, nez na Vitalitu a Life.
Naposledy upravil(a) Darkness dne 13.04.2014, 19:49 hod., celkem upraveno 1 x.
tak aby jsme se tady bavili trošku konkrétněji a nestříleli tady od oka čísla, tak tady uvedu malej příklad.
máme dvě postavy. první z nich má redukci dmg z armoru 85% a z resistu 70%, životy 300k. naopak druhá postava má 60% redukci a armoru a 40% z resistu a 1 mil životů. tyhle požadavky vychází z toho o čem se tady bavíme, tj. málo životů a velká redukce proti hodně životů a malá redukce. dále přidám ještě výpočet s léčením o 1% z maximálního počtu zdravý. nastavil jsem tyto údaje s ohledem na to, jak moc jsou realný získat ve hře.
předpokládejme, že útok uberu 200k životů. dále ještě předpokládejme to, že každou sekundu postava obdrží dmg a každou sekundu postava zaútočí a vyléčí se.
první postava:
200 000 * (1 - 0,85) * (1 - 0,7) = 9 000 dmg, kterou postava obdrží
300 000 / 9 000 = 33,3 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží bez léčení
300 000 * 0,01 = 3 000 životů o kolik se postava výléčí
300 000 / (9 000 - 3000) = 50 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží, když se bude léčit
druhá postava:
200 000 * (1 - 0,6) * (1 - 0,4) = 48 000 dmg, kterou postava obdrží
1 000 000 / 48 000 = 20,8 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží
1 000 000 * 0,01 = 10 000 životů o kolik se postava výléčí
1 000 000 / (48 000 - 10 000) = 26,3 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží, když se bude léčit
závěr:
z těchto výpočtů je vidět, že první postava toho vydrží mnohem víc příchozích ran jak bez léčení tak i s léčením. druhá postava vydrží o třetínu mín než postava první v případě, že se nemůže léčit. v případě, že se postava může léčit tak to dopadá pro druhou postavu ještě mnohem hůř a to tak, že vydrží jen polovinu toho co první postava.
máme dvě postavy. první z nich má redukci dmg z armoru 85% a z resistu 70%, životy 300k. naopak druhá postava má 60% redukci a armoru a 40% z resistu a 1 mil životů. tyhle požadavky vychází z toho o čem se tady bavíme, tj. málo životů a velká redukce proti hodně životů a malá redukce. dále přidám ještě výpočet s léčením o 1% z maximálního počtu zdravý. nastavil jsem tyto údaje s ohledem na to, jak moc jsou realný získat ve hře.
předpokládejme, že útok uberu 200k životů. dále ještě předpokládejme to, že každou sekundu postava obdrží dmg a každou sekundu postava zaútočí a vyléčí se.
první postava:
200 000 * (1 - 0,85) * (1 - 0,7) = 9 000 dmg, kterou postava obdrží
300 000 / 9 000 = 33,3 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží bez léčení
300 000 * 0,01 = 3 000 životů o kolik se postava výléčí
300 000 / (9 000 - 3000) = 50 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží, když se bude léčit
druhá postava:
200 000 * (1 - 0,6) * (1 - 0,4) = 48 000 dmg, kterou postava obdrží
1 000 000 / 48 000 = 20,8 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží
1 000 000 * 0,01 = 10 000 životů o kolik se postava výléčí
1 000 000 / (48 000 - 10 000) = 26,3 toto číslo nám říká kolik ran postava vydrřží, když se bude léčit
závěr:
z těchto výpočtů je vidět, že první postava toho vydrží mnohem víc příchozích ran jak bez léčení tak i s léčením. druhá postava vydrží o třetínu mín než postava první v případě, že se nemůže léčit. v případě, že se postava může léčit tak to dopadá pro druhou postavu ještě mnohem hůř a to tak, že vydrží jen polovinu toho co první postava.
moon: konečně to někdo hodil na papír konkrétně, jak to funguje v praxi. Good job.
- Darkness
- The Butcher
Moon, v tom prikladu mas chybu, pocitas pro postavy s ruznym EHP/ Toughness. Druha postava ma nizsi toughness, proto vydrzi min. Musis vychazet z postav se stejnou toughness.
(sry, ale pocital jsem si to asi pred 14 dny, kdyz jsem chtel na to tema neco napsat a zjistil sem, ze takhle dulezitost lepsi mitigation nedokazu, az pozdeji mi dosly prave duvody, proc se vyssi armor a rezisty vyplati vic nez life)
Postavy se stejnou toughness, a stejnym lecenim z % zivota, vydrzi stejne, bez ohledu na vysi zivota, pokud se spoleha jen na leceni z % zivota, rozhoduji jine zpusoby leceni. (ktere jsem zminil vyse pod "Leceni, ktere se neodvijeji od procent zivota")
Nechce se mi hledat vzorecky a pocitat, zkus si to prepocitat sam
(at nemusis vymyslet hodnoty muzes vzit ty co jsem pouzil tady, staci hodnoty life, a celkove mitigation, je to jednodussi)
(sry, ale pocital jsem si to asi pred 14 dny, kdyz jsem chtel na to tema neco napsat a zjistil sem, ze takhle dulezitost lepsi mitigation nedokazu, az pozdeji mi dosly prave duvody, proc se vyssi armor a rezisty vyplati vic nez life)
Postavy se stejnou toughness, a stejnym lecenim z % zivota, vydrzi stejne, bez ohledu na vysi zivota, pokud se spoleha jen na leceni z % zivota, rozhoduji jine zpusoby leceni. (ktere jsem zminil vyse pod "Leceni, ktere se neodvijeji od procent zivota")
Nechce se mi hledat vzorecky a pocitat, zkus si to prepocitat sam
(at nemusis vymyslet hodnoty muzes vzit ty co jsem pouzil tady, staci hodnoty life, a celkove mitigation, je to jednodussi)
-
- Zhar the Mad
Darkness.: Za barbara na HC nepočítám s léčením na LOH, regenraci apod., ale jen na skilly, které mám aktuálně jisté. Spoléhat se na roll na gearu nebo na nekonečný materiál na craft na HC je
- Frozen
- The Butcher
- BattleTag:Frozen#2576
Pokud se vezmou obě varianty a nebudou mít na sobě žádný jiný healing, umřou stejně. Pokud jim dáš "stejný item", který bude mít např. Life regen i třeba 1life/s ,druhý případ (méně HP, více armoru a resistů) přežije déle. Není to žádná složitá matematika...
Zajímavá debata:)
Všem, kteří táhnou toughnes jen jedním statem (vita/armor/LoH/resist) a na ostatní staty kašlou doporučím si zkusit jeden T5/T6 rift. Jelikož 100% těchto hráčů zcela jistě běhá bounty normal a rifty T1 = žádné toughnes radši neřešte:)
Všem normálním, kteří táhnou toughnes rovnoměrně všemi staty pak nelze nepřát nic jiného, než dobrý drop.....
Není potřeba nic počítat.
Všem, kteří táhnou toughnes jen jedním statem (vita/armor/LoH/resist) a na ostatní staty kašlou doporučím si zkusit jeden T5/T6 rift. Jelikož 100% těchto hráčů zcela jistě běhá bounty normal a rifty T1 = žádné toughnes radši neřešte:)
Všem normálním, kteří táhnou toughnes rovnoměrně všemi staty pak nelze nepřát nic jiného, než dobrý drop.....
Není potřeba nic počítat.
-
- Zhar the Mad
Ale to jsme sin tady již odsouhlasili a prodiskutovali pane.Frozen píše:Pokud se vezmou obě varianty a nebudou mít na sobě žádný jiný healing, umřou stejně. Pokud jim dáš "stejný item", který bude mít např. Life regen i třeba 1life/s ,druhý případ (méně HP, více armoru a resistů) přežije déle. Není to žádná složitá matematika...
Osobně mám T kombem res + vit.
Ješět se divím, že jste nerozvinuli skrytou nebezpečnost T na HC složenou hlavně z dexterity. Při stejném T složenou hlavně z dexterity můžete totiž dostat krásný kill na 1-2 ránu u silného moba, bosse.