Über setup - Cluster Arrow Build

Odpovědět
Zmorry
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Zmorry#2274
Über setup - Cluster Arrow Build

Příspěvek od Zmorry » 25.12.2012, 14:20 hod.

Zdravím,

už delší dobu jsem přemýšlel nad tím, jak si při über encounterech zvýšit overall dps, trochu jsem se začetl do spellů, sem tam s něčím experimentoval, a tak podobně, čiže k věci.

Narozdíl od většiny Demon Hunterů zastávám názor, že než si honit ego na DPS, je lepší část dmg obětovat a zainvestovat do rozšíření EHP (Effective Health Pool, pro nezasvěcené) = větší resistance, vitalita, armor, protože je sice fajn, když má DH imba dmg, ale k čemu ta imba dmg je, když 80% doby encounteru žere hlínu, čiže má dmg by měla záviset na dobrém setupu run a spellů.

Můj momentální build pro über encountery: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/d ... feX!YcYbab
- mám ohromný regen discipline... mám prakticky nonstop zaplej Shadow Power
- dokážu snést ohromné poškození, mám okolo 500 all resist, nemluvě o dodge
- díky vysoké survivalbilitě mám peta (Prasáka) velmi tanky - dokáže utankovat siegebreakera na MP 8, když je potřeba

Hlavní otázka přichází na mysl v době, kdy je v partě třeba Barbarian, jehož řev mi dá bonus rovný prasákovi+passivce = tyto spelly bych mohl nahradit, pravda, nevím, jak bych například přežil MP8 übery, kdyby tam ten barbar nebyl a já bych tam běhal jen s 400 allres. Každopádně jsem trochu experimentoval s Marked for Death a jeho runou Mortal Enemy. Co tento spell dělá?

Marked for Death - cost: 3 discipline (naprosto směšné, to je skoro zadarmo) - hodí na 30 sekund marku na target a dmg do tohoto targetu je zvýšena o 12% (nemám ověřeno, jestli těch 12% je i pro zbytek party, nebo jen pro mě)

runa Mortal Enemy - útoky na target generují (upřesním ještě) 3 Hatred

můj Hatred Spender je jak výše zmíněno jest Cluster Arrow, který stojí 50 hatred = můžu ho používat častěji.

Jak souvisí Cluster Arrow s Markou? Jde o to, že marka nemá 100% šanci na generaci zmíněných 3 hatred -> závisí to na proc koeficientu spellů (od kterého se odvíjí i přepočítávání šancí na hitu nebo life steal - to je ještě zkrouhnuto o nějaká procenta, ale to teď není důležité). Pro informaci: Bola Shot má 50%, Cluster Arrow (a granáty) 25%. Čiže když vypálím Cluster Arrow na namarkovanej target, mám šanci circa 6x25%, že vygeneruji 3 hatred + nějakou discipline navíc, když pocrituju. Zkusil jsem to takhle a ověřil jsem si, že Cluster Arrow jsem pálil asi 2x tak častěji, než obvykle (při mém gearu vystřelím s attack speedem 1.6 jeden cluster arrow každých 6 útoků, s targetem pod markou většinou každé 3-4 útoky). Takže mě napadlo, co kdybych udělal build založený na spamování Cluster Arrow.

Moje představa tohoto buildu: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/d ... geX!YcYbaY
- takže... jsem bez bonusových resistencí
- nemám tanka pro situace typu: "s*it Happens"
- mám lepší generaci Hatred
- mám snížený Hatred cost Cluster Arrow

Ale... co kdybych gear doplnil dvěma páteřními itemy: Stone of Jordan, který by mi snížil Hatred cost Cluster Arrow o 5 a zvýšil dmg do elit (überů v tomto případě) o minimálně 20% + bych k útokům dostal minimálně 5% dmg (ano ta adds +x% elemental dmg) výměnou za asi 190 dex a 23% crit dmg z mého Hellfire Ringu + vyměnil bych toulec (Dead Man's Legacy) za jiný s podobnými staty, který by opět měl snížený Hatred cost Cluster Arrow o 5. Ve výsledku bych měl Hatred Cost stáhlý z 50ti na 30 => ještě vyšší možnost spamovatelnosti.

Má otázka je: Co si myslíte o tomto buildu? Myslíte, že je použitelný?

A ještě malá drobnost. Sháním lidi na farmu Key Wardens a na Übery (chci chodit tak často, jak je to možné). Takže kdo by měl zájem, můj Battletag jest Zmorry#2274 (pod ním, můžete najít a inspectnout můj gear)
Violence solves everything.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Re: Über setup - Cluster Arrow Build

Příspěvek od kojot » 25.12.2012, 15:40 hod.

Vyhoď SS a budeš moc mít prase, nebo něco jinýho, co se ti bude hodit. Mít SS a SP je zbytečný. Jinak já jsem na ubery používal tenhle build: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/d ... Yef!ccbZYY
Vault se dá nahradit Markou... Impale s runou Grievous Wounds je na single target parádní. Critovalo mi to za nějakých 700-800k. To se docela hodí :) . A dá se používat časteji, než Cluster arrow.
Obrázek

Zmorry
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmorry » 25.12.2012, 16:57 hod.

Jop, nad tím Impalem se taky zamyslím. Mně jde o to, že když pustím Cluster Arrow (se SoJem jsem to stáhl jednou za 2 Bola Shoty), tak über obvykle schytá všechny granáty díky textuře a počáteční výbuch do elit mi critne za 600k a každej granát mi může critnout až za 250k (to jsem nějak nepochopil, kde se ta dmg vzala, ale je to tak... ještě to pořádně otestuju, jestli to nebyly nějaké lucky crity...)

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 25.12.2012, 17:09 hod.

Tak to vyzkoušej a pak dej vědět, taky by mě to zajímalo. Je pravda, že jsem nikdy moc nepoužíval Marku, s tou by ten Impale critoval ještě za víc :) . Myslím, že vzhledem k nižší spotřebe hatred vyjde Impale přece jenom líp...

Jo a ještě mě napadá nechat v tom mým buildu Vault a vyhodit Preparation. Hlavně pokud hraješ v partě, tak u uberů není potřeba.
Obrázek

Killerianus
Fallen Shaman

Příspěvek od Killerianus » 25.12.2012, 22:19 hod.

Vidim ze tomu rozumite hodně co říkáte na meho milaska:-)http://eu.battle.net/d3/en/profile/Kill ... o/21604155

Zmorry
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmorry » 26.12.2012, 10:30 hod.

Killerianus píše:Vidim ze tomu rozumite hodně co říkáte na meho milaska:-)http://eu.battle.net/d3/en/profile/Kill ... o/21604155
Jestli se ti ten build nelíbí, tak nemusíš používat sarkasmus, řekni to na rovinu a nejlépe tomu vytkni, CO ti tam vadí,, to je zzpětná vazba, kterou se zde snažím najít, nikoliv bezdůvodný výsměch... Co se týče tvé postavy... tak na gear check si založ vlastní thread. Tady v tomto se snažím zkonzultovat určitý build, který mě napadl, nikoliv se chlubit svým gearem... (Ale tak když už ses přihlásil: Low crit chance... 140k dps máš jen díky Sharpshooteru, což je imho dost na***** passivka, když nemáš konstantní dmg... Co se týče Bola Shotu, tak to podle mě není spell, který by byl využitelný, pokud používáš 2x 1h x-bow, obzvláště ne s runou Thunderball.)

pozor na vulgarity.kojot

kojot
Zhar the Mad

Příspěvek od kojot » 26.12.2012, 10:36 hod.

Zmorry: Myslím, že to nebyl sarkasmus a že chce opravdu poradit...
Killeranius: Jak píše Zmorry, tvůj příspěvek by se hodil spíše dát do nějakého jiného topicu.
Obrázek

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 26.12.2012, 14:15 hod.

Ten nápad se snížením ceny hatred u cluster arrow je dobře použitelný (testováno se sojem a pasívkou), ale zvolil bych runu "cluster bomb" (lepší dmg/ singl target). Na regeneraci hatred bych ještě vzal netopýra a případně (hatred generátor 6+hatred/hit. Potom není problém střílet cluster arrow zhruba každou druhou vteřinu.
Btw "steady aim" dá více dmg než "archery". (pokud ti bude někdo tankovat).
Takže nějak takto: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/d ... XYg!YYYZYc
"samostříl" se dá nahradit čímkoliv co by chybělo.

Snížení hatred (u cluster arrow) se dá ještě vylepšit věcmi - skull grasp ring (4) a maras amulet (5), ale sehnat dobré staty za rozumnou cenu nebude snadné. Nicméně nat ring (rare) bude lepší volba než skull.

@ Killerianus - je to takový "kočkopes"
Jen krátce ... zvolil bych si maximálně 2-3 útočné skily, které bych uzpůsobil equipu.
Nevím proč si zvolil 2x 1H (ve většině případů je lepší 2h +šípy nebo 1h +šípy), ale skily co mají "cooldown" bych vyhodil a zvolil nějaké "spamovací".
Stejně tak pasívka "sharpshooter" se pro 2x1H build nehodí.

Killerianus
Fallen Shaman

Příspěvek od Killerianus » 26.12.2012, 15:01 hod.

Dekuji za rady opravdu jsem chtel poradit a nevedel jsem ze nekteri tady jsou ponekud hystericti jinak ostatnim dik za radu a omluva za spam....:-)

Zmorry
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmorry » 26.12.2012, 22:19 hod.

Rakii, je to docela zajímavá kombinace. Jinak to s tím Steady Aimem určitě vyzkouším. Co se týče toho Bola Shotu, dost lidí odsuzuje runu Bitter Pill, ale mně se zdá že, ta generace discipline je šíleně rychlá (rozhodně vidím znatelný rozdíl, když mám runu Volatile Explosives na klasickou alkaizer farmu a když farmím třeba Keywardeny. Co se týče Bata, taky jsem o něm přemýšlel (+ pořídit si nějakou Natalya's Embrace se 170+ dex a zvýšeným hatred regenem -> spolu s toulcem to může hodit až 2.6 hatred za sekundu, to je s Batem a základním regenem circa 9.5 hatred za sekundu. Jediné, co se mi teda nelíbí je ta sentry. Jako je to výbornej spell, dmg to má nádhernou, když to hodíš tankovi k nohám, tak vydrží o něco víc, ale zas mi tam chybí nějaký defensivní spell, na rychlou změnu pozice (Vault, Smokescreen). Ještě jsem uvažoval o takové dost papírové variantě, že místo Bata bych nechal klasicky prase a jel bych trochu "manmode", že bych nahradil v Shadowpower runu Gloom za NIght Bane (3 hatred za sekundu a můžu ho mít díky Bitter Pill + Night Stalker zaplý nonstop) ale to ještě potřebuje další testování. Abych to shrnul, dal by se ten build rozdělat na jakési 2 větve. Buď mít dokonalou defense, nebo ohromný dmg output. (Každopádně tvůj koncept zní velmi zajímavě -> častější Cluster = častější crity = častější proc Night Stalkera. Teoreticky by to mohlo nahradit právě Bitter Pill)

RedDwarf_Cz
Wraith

Příspěvek od RedDwarf_Cz » 27.12.2012, 09:04 hod.

Určitě je lepší mít spíš defenzivní build, než velký dmg. Pokud teda chceš hrát vyšší MP.

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 27.12.2012, 12:08 hod.

Pokud nehraješ HC a máš výborného tanka v teamu (např. permafrosta co to zmrazí) tak je lepší vyšší dmg output. Naopak když hraješ solo nebo ve slabší partě (např. jen range chary ap.) tak se vyplatí více defensive char.

Shadowpower (NIght Bane) by byla zajímavá možnost pokud by jsi chtěl maximalizovat efektivitu cluster arrow a dmg/sec.
Bitter runu u bolashot jsem nikdy nepoužíval, ale vyzkouším.
Vzhledem k tomu, že hraji calamity build a mám 3+ hit/sec regeneruji discipline neuvěřitelně rychle (používám granáty/traps na tank nebo guided arrow a traps na range atack) a samozřejmě "nightstalkera".

Zmorry
Fallen Shaman

Příspěvek od Zmorry » 27.12.2012, 13:49 hod.

aha, jestli jedeš calamitu, tak se ti bitter pill nevyplatí právě díky vysokému attack speedu a častějšímu critování. já mám manticoru :D

Odpovědět

Zpět na „Demon Hunter“