AKT 5
Hajnej
Tentokrát to trochu promíchám. S vlky před sebou a vránami nad hlavou jsem až na drobné výjimky nepřicházel vůbec k úhoně. Jen mému Prayer mercovi jsem dal po dosažení levlu 27 ten The Tannr Gorerod a učinil tak z něj zabijáka. Ze všech postav i merců je momentálně nejsilnějším článkem. Ale nepotěšily mě moc dropy. Až na pár průměrných rare prakticky nic, a to jsem čistil i malé jeskyňky a dvakrát navštívil peklo... No, Ancienti byli vyřízeni rychle, vlci kousali ještě víc poté, co se mi aktivoval faktor medvěd. A ve světovínu první vlna dobrý, druhá dobrý, třetí s potížemi taky dobrý, čtvrtá taky dobrý, pátá problém. Merc byl buď ve stun locku, když se zaměřili zrovna na něj, nebo mi vlci umírali jak na běžícím pásu. Ale nakonec jsem to také překonal. A Baal? Teď teprve nastal ten opravdový problém. Ten sviňák se mi neustále teleportoval a asi 8x seslal bratříčka. Navíc, vlci proti němu naprosto nepoužitelný, tak jsem poprvé vůbec vyvolal medvěda. A ten? Místo toho, aby útočil, se schovával za sloupy nebo za mě!! A merc chudák umíral jak na běžícím pásu. Baalovi lezla hápéčka dolů opravdu hodně pomalu, proto bitka trvala víc než 15 minut. A konečně nějaký drop, sice k ničemu, ale aspoň něco.
Griswold's Edge. Následovala návštěva krav, a tam už to bylo lepší. Kraví král dal další
Stoutnail a
Tancred's Hobnails boty. Dokončeno na levlu 33.
Staty na začátku nightmaru:
Strength
49, Dexterity 155, Vitality 25, Energy
21
Damage
99-203, Attack Rating 954, Defense 160, Stamina 116, Life
244, Mana
86
Fire resist 54, Cold resist 13, Lightning resist 23, Poison resist 6
Magic Find 13 %, 10 % IAS, 50 % FHR, +3 to Light Radius, Poison length reduced by 50 %
Skilly: Raven 5, Spirit Wolf 5, Dire Wolf 15, Grizzly 1, Oak Sage 1, Heart of Wolverine
4 (3), Arctic Blast 1, Cyclone Armor 5
Merc: Level 32, Life 497, Dmg
110-353, Defense 586, Resisty: 39, 24, 54, 24
Vybavení na začátku nightmaru:
Hajnej's Gemmed Long Bow (3x Ral) - DMG 3-10, +15-90 Fire Damage
Blood Horns Antlers - Defense 21, 10% chance to cast lvl 3 Nova when Struck, +1 to Twister, +1 to Heart of Wolverine, +1 to Energy, +2 to Life, Lightning Resist +21%, Fire Resist +27%
Superior Studded Leather (Jewel, Perfect Ruby) - Defense 40, +20 Poison Damage over 2 seconds, +12% Enh. Defense, +38 to Life
Nokozan Relic Amulet - +20% FHR, +3-6 Fire Damage, +10% to max Fire resist, Fire Resist +50%, +3 to Light Radius
Ghoul Master Ring - +1 to Max Damage, +94 to Attack Rating, +3 to Strength, Lightning Resist +14%, Poison Resist +22%, Poison Length Reduced by 25%
Platinum Ring of Craftsmanship - +1 to Max Damage, +109 to Attack Rating
Storm Shank Heavy Boots - Defense 9, +40% Enh. Defense, Lightning Resist +18%, Poison Resist +14%, Poison Length Reduced by 25%, 13% Better Chance of Getting Magic Items
Arctic Binding Light Belt - Defense 33, +30 Defense, Cold Resist +40%
Bloodfist Heavy Gloves - Defense 18, +10% IAS, +30% FHR, +5 Min DMG, +17% Enh. Defense, +10 Defense, +40 to Life
Charmy celkem:
+31 Poison Damage over 4 Seconds, +3-18 Lightning Damage, +1-2 Fire Damage, +41 to Life, +1 to Strength, +6 to Attack Rating, +1 Defense, Fire Resist +7%, Cold Resist +3%
Merc:
The Tannr Gorerod Pike - DMG 26-117, +87% Enh. Damage, +60 to Att. Rating, +23-54 Fire Damage, +30 to Life, +15% to max Fire Resist, Fire Resist +15%, +3 to Light Radius
Crown of the Jackal (ethereal) - Defense 64, +2 to Life
Sparking Mail (ethereal) - Defense 206, +1-20 Lightning Damage, +81% Enh. Defense, Lightning Resist +30%, Attacker Takes Damage of 14
-----------------
Firaga
Tento akt šel víceméně s prstem v nose, ale musel jsem si dávat bacha na jedovaté katapulty a na ohnivé koule těch teleportujících se rarachů kvůli malým rezistům. Hned, jak to bylo možné, jsem poskládal
Lore, trojdírné brnění s perfect topazy, a časem díky nálezům pořešil trochu i ty rezisty. Zajímavé nálezy začaly až se vstupem do Frozen Rover, kde padl z nějaké brumlinky
Venom Ward. Nihlathak nejen, že dělal problémy, ale dal jen toulec šípů.

Pak v Drifter Cavern padl z nějakého šampiona další Sigon, tentokrát
Sigon's brnění, a z jeho kolegy o pár yardů dál další
Isenhart meč. Skutečnou radost ale udělal až drop v Icy Cellar, kde z jedné zase brumlinky padl pro Berserkera konečně
Berserker's Hauberk brnčo. Od začátku aktu také mocně zesílil Fire Bolt, z nějakých 300 na skoro 1000, když jsem na sobě měl skill shrine. Díky tomu byl boj s Ancíky bum bum a konec, stejně tak boj se všemi vlnami, jen Listera jsem musel malinko roztahat. Samotný Baal byl také krátký proces. Dal
Rte of Passage boty. U krav nepadlo nic zajímavého. Dokončeno na levlu 32.
Strength
61, Dexterity
27, Vitality 120, Energy
53
Fire Bolt Damage
633-731, Attack Rating 85, Defense 209, Stamina 215, Life
366, Mana
143
Fire resist 0, Cold resist 22, Lightning resist 13, Poison resist
-25
Magic Find 103 %, 71 % Extra Gold, +4 to Mana After Each Kill, 20 % FCR, Regenerate Mana +30%, +2 to Light Radius, Damage Reduced by 7.
Skilly: Warmth
8 (1), Fire Bolt
30 (20), Fire Ball
12 (8), Fire Mastery
7 (3), Static Field
2(1), Telekinesis
2(1), Teleport
2(1)
Merc: Level 25, Life 250, Defense 260, Resisty: 2, 2, 21, 32
Firaga's Leaf Long Staff (Tir Ral) - DMG 2-9, +3 to Fire Skills, +1 to Max Damage, +5-30 Fire Damage, +1 to Ice Blast (Sorceress Only), +3 to Inferno (Sorceress Only), +3 to Warmth (Sorceress Only), +6 to Fire Bolt (Sorceress Only), +64 Defense (Based on Character Level), Cold Resist +33%, +2 to Mana After Each Kill, +50% Damage to Undead
Lore Mask (Ort Sol) - Defense 23, +1 to All Skills, +10 to Energy, Lightning Resist +30%, Damage Reduced by 7, +2 to Mana After Each Kill, +2 to Light Radius
Gemmed Breast Plate (3x Perfect Topaz) - Defense 68, 72% Better Chance of Getting Magic Items
Fortuitous Amulet of the Apprenticeship - +10% FCR, 13% Better Chance of Getting Magic Items
Grim Whorl Ring - 10% Chance to Cast Level 3 Charged Bolt when Strucks, +10% FCR, Lightning Resist +13%, 35% Extra Gold from Monsters
Wraith Grasp Ring - +8 to Energy, +10 to Life, +10 to Mana, 36% Extra Gold from Monsters, 5% Better Chance of Getting Magic Items
Bitter Track Heavy Boots - Defense 9, +36% Enh. Defense, +2 to Dexterity, Half Freeze Duration, 13% Better Chance of Getting Magic Items
Infernal Sign Heavy Belt - Defense 31, +25 Defense, +20 to Life
Rune Hold Chain Gloves - Defense 17, +79% Enh. Defense, +1 to Strength, Fire Resist +25%, Poison Resist +5%
Charmy celkem:
+25 to Life, Fire Resist +5%, Cold Resist +19%
Merc:
Broad Sword of Slaying - DMG 7-21, +7 to Max Damage
Sturdy Full Helm - Defense 34, +29% Enh. Defense
Stealth Breast Plate (Tal Eth) - Defense 66, +25% Faster R/W, +25% FCR, +25% FHR, +6 to Dexterity, Regenerate Mana 15%, +15 Max Stamina, Poison Resist +30%, Magic Damage Reduced by 3
Glyph Mark Bone Shield - Defense 16, +15% Faster Block Rate, 10% Increased Chance of Blocking, +1 to Strength, +11 to Mana, Lightning Resist +19%, Poison Damage Reduced by 25%
-----------------
Goreman
S touto postavou jsem čekal trápení, neboť jsem měl furt jen Malici ve Voulge, a s tím souviselo poměrně dost nízké DMG, ale mé obavy naštěstí nebyly vyplněny, ačkoliv postup byl výrazně pomalejší než u Firagy, ale překvapivě byl o něco rychlejší než Hajnej. Nahodil jsem mu k Tancred amuletu i nedávno nalezené botky a mám překvapivě MFera zrovna z Goremana. K tomu ještě jeden z rare circletů, které jsem si nechal udělat od jedné z ostatních postav, který má +summon skill, a od Larzuka jsem si do toho nechal udělat díru, která však zůstává prozatím prázdná. A na levlu 28 jsem si oblékl konečně ty Sanders rukavice. Chtěl jsem si udělat lepší malici, ale jsem blb...nemám El!!

Samotný postup hrou se lišil dle toho, s kým jsem zrovna bojoval, ale obecný postup byl amplifa, zkontrolovat stav bone armoru, rubat spolu s golemem a rogunou, a následně zlikvidovat zbytek mým CE, nebo ručně jediného souseda. CE jsem používal jen na velké hejno nepřátel, ale ti teleportující se raraši si z toho dělali normálně srandu. Ale má Malice z nich ne.

Z Frozen Rover mám od nějakého bosse
Swordback Hold štít a podobně i z Drifter Cavernu
Rakescar sekyrku. Jinak bída na to, že mám MF skoro 100. Ovšem nějak často mi padají rare amazonské píky, a dokonce pěkné, jedna až taková, že si ji schovám pro budoucí nějakou postavu (+1 ama skills, +1 jawa skills, 150% enh. dmg, +15 max dmg, life steal) Celkem mě překvapilo, jak vražedně funguje amplifa na ancíky. Ti lehli rychleji než leckteří bossáci dříve. Dole u Baala byl problémový jen Lister, a pak sám Baal, ale zas tak zlé to nebylo. Jenom jsem měl furt problémy s manou, když fire golem sežere 70, a já mám maximum many jen 80-90. A potíže nečinily ani poněkud malé rezisty. Dokončeno na levlu 33.
Strength 80, Dexterity
71, Vitality 90, Energy 25
Damage
81-140, Attack Rating 872, Defense 295, Stamina 186, Life
363, Mana 89
Fire resist
-24, Cold resist 35, Lightning resist
-30, Poison resist
-13
Magic Find 93 %, 25 % Extra Gold, +20% FCR, +20 % IAS, +10 % FHR, 30% Faster R/W, Replenish Life +1, Damage Reduced by 5, Magic Damage reduced by 4
Skilly: Clay Golem
4(3), Golem Mastery
3 (2), Summon Resist
2 (1), Blood Golem
2 (1), Iron Golem
2 (1), Fire Golem
4 (3), Amplify Damage 3, Teeth 1, Bone Armor
6 (1), Bone Wall 6, Corpse Explosion 13
Merc: Level 32, Life 306, Dmg
61-136, Defense 495, Resisty: 18, 18, 18, 18
Goreman's Malice Voulge (Ith El Eth) - DMG 7-36, +33% Enh. Damage, +9 to Max Damage, -25% Target Defense, +50 to Att. Rating, 100% Chance of Open Wounds, Prevent Monster Heal, -100 to Monster Defense per Hit, Drain Life -5
Hailstone Mask Circlet - Defense 20, +1 to Summoning Skills (Necromancer only), +20% FCR, +86 to Att. Rating, +16 to Life, Cold Resist +28%, Magic Damage Reduced by 3
Angelic Mantle Ring Mail - Defense 218, +40% Enh. Defense, Damage Reduced by 3,
+150 Defense,
+10 to Dexterity
Tancred's Weird Amulet - Damage Reduced by 2, Magic Damage Reduced by 1,
78% Better Chance of Getting Magic Items,
+15 Lightning Damage
Angelic Halo Ring - +20 to Life, Replenish Life +6,
+396 to Att. Rating (Based on Character Level),
+10 to Dexterity
Fortuitous Ring - 15% Better Chance of Getting Magic Items
Tancred's Hobnails Boots - Defense 2, +10 to Dexterity, Heal Stamina plus 25%,
30% Faster R/W,
+15 Lightning Damage
Imp Clasp Heavy Belt - Defense 9, 5% Chance to Cast Level 3 Frost Nova when Struck, +10% FHR, +33% Enhanced Defense, +3 to Life, Cold Resist +12%, Poison Resist +17%
Sander's Taboo Heavy Gloves - Defense 29, +20% IAS, +9-11 Poison Damage over 3 Seconds, +24 Defense, +40 to Life
Switch:
Wand of the Apprentice - Damage 2-4, +10% Faster Cast Rate, +2 to Skeleton Mastery (Necromancer Only), +3 to Bone Armor (Necromancer Only), +50% Damage to Undead
Switch-štít:
Preserved Head (Socketed 2x - prázdné) - Defense 5, +2-7 Poison Damage over 3 Seconds, +2 to Bone Armor (Necromancer Only)
Charmy celkem:
+1-2 Fire Damage, +1-2 Cold Damage, +1-4 Lightning Damage, +46 Poison Damage over 4 Seconds, +1 to Dexterity, +30 to Attack Rating, +21 to Life, Fire Resist +6%, Cold Resist +25%
Merc:
Fine Cedar Bow - DMG 12-36, +26% Enh. Damage, +30 to Att. Rating
Bone Hood Circlet - Defense 51, +46 to Att. Rating, +21-43 Fire Damage, Attacker Takes Damage of 6
Plate Mail (ethereal, socketed 1x - prázdné) - Defense 172
-----------------
Sentinelka
Teď už to nebyla na mnoha místech taková sranda jako dosud, přesto byla hra za tuto postavu rychlá zábavná. Konečně jsem domaxoval Blade Sentinel a na levlu 30 jsem vyzkoušel i Blade Shield. Celkem skvělá vychytávka, uvidíme, jak se bude chytat v pozdějších fázích hry. Z truhly jsem každopádně vytáhnul éterický rare quhab, jenž byl očividně nepovedeným unikátem, neboť měl skoro 80 durability. Ale jeho DMG bylo libový. Bohužel se přesto velmi rychle opotřeboval, ale Anya mi naštěstí dala za odměnu jiné drápy, které jsem si vylepšil na exceptional verzi, proděravěl a dal tam Ith. Ty byly vůči předchozím rovnocenné. Musel jsem ale dost dávat pozor sám na sebe, neboť jsem do některých akcí šel až moc bezhlavě, například v pekle (všech třech) jsem narazil na bosse lordů a mercyně pokaždé mrtvá a já několikrát skoro mrtvý. Když je řeč o mercyni, tak nevím, jak je to možné, ale zamrzla na levlu 21, až na konci u krav poskočila na 23, a nabírala jen 30 expů za zabitou příšeru. Netuším, kde se stala chyba. Každopádně to nevadí, stejnak na nightmaru měním za Holy Freeze merce. Ancienti trochu dali zabrat, stejně jako Lister, které nebylo možné udržet na jednom místě, aby se o jeho balík moje čepele otíraly. A Baal byl sice otravný, ale nejlépe jsem ho umlčel až v době, kdy jsem se vykašlal na používání Shadow Mastera jako tanka, a začal jsem tankovat já sám. A dropy? Už ve Frigid Highland padl z nějakého impa
Tancred kropáč. V Crystalline Passage další, tentokrát neéterický
Sparking Mail. Pro sebe jsem si udělal
Lore, a z Baala samotného padlo takovéhle nadělení:
Darkglow, Ironstone a další Venom Ward. U krav nepadlo nic. Dokončeno na levlu 33.
Strength
67, Dexterity
68, Vitality 105, Energy
43
Damage
144-226, Blade Sentinel Damage
138-172, Attack Rating 1323, Defense 265, Stamina
247, Life
421, Mana
107
Fire resist 1, Cold resist 2, Lightning resist 5, Poison resist
-17
Magic Find 39 %, 6% Mana Stolen per Hit, +20% Faster R/W, Attacker Takes Damage of 5, +2 to Light Radius, Damage Reduced by 9, Poison Length Reduced by 25%
Skilly: Claw Mastery 2 (1), Weapon Block 2 (1), Shadow Warrior 2 (1), Shadow Master 2 (1), Burst of Speed 2 (1), Fade 2 (1), Venom 2 (1), Psychic Hammer 2 (1), Cloak of Shadow 2 (1), Fire Blast 2 (1), Wake of Fire 2 (1), Blade Sentinel
21 (20), Blade Fury 2 (1), Blade Shield 4 (3)
Merc: Level 23, Life 230, Dmg
25-86, Defense 323, Resisty: 36, 19, 7, 0
Glyph Song Quhab (Ith) - DMG 19-47, +59% Enh. Damage, +2-9 Damage, +103 to Att. Rating, +1-6 Lightning Damage, 6% Mana Stolen per Hit
Hsarus' Iron Fist Buckler - Defense 87, +10 to Strength, Damage Reduced by 2,
+82 Defense (Based on Character Level),
Atacker Takes Damage of 5
Lore War Hat (Ort Sol) - Defense 48, +1 to All Skills, +10 to Energy, Lightning Resist +30%, Damage Reduced by 7, +2 to Mana After Each Kill, +2 to Light Radius
Gemmed Ring Mail (3x Jewel) - Defense 48, +6 to Min Damage, +1-4 Cold Damage, Cold Resist +11%
Blood Torc Amulet - +2 to Min Damage, +6 to Energy, +3 to Mana, +6 Max Stamina, 9% Better Chance of Getting Magic Items
Rune Whorl Ring - +1 to Max Damage, +71 to Att. Rating, +2 to Energy, Poison Length Reduced by 25%, +1 to Mana After Each Kill
Fortuitous Ring - 13% Better Chance of Getting Magic Items
Hsarus' Iron Heel Chain Boots - Defense 8, +20 Faster R/W, Fire Resist 25%,
+330 to Att. Rating (Based on Character Level),
Atacker Takes Damage of 5
Plague Fringe Plated Belt - Defense 9, 10% Chance to Cast Level 3 Nova when Struck, +32 to Life, Cold Resist +9%
Storm Clutches Demonhide Gloves - Defense 48, +17 to Att. Rating, +35% Enh. Defense, +1 to Strength, Fire Resist +6%, 17% Better Chance of Getting Magic Items
Charmy celkem:
+1 to Max Damage, +16 Poison Damage over 3 Seconds, +41 to Att. Rating, +1 to Strength, +3 to Dexterity, Cold Resist +12%, Lightning Resist +5%, Poison Resist +13%
Merc:
Carrion Nock Short Battle Bow - DMG 7-31, +47% Enh. Damage, +15 to Max Damage, +1-14 Lightning Damage
Grim Hood Bone Helm - Defense 48, 12% Chance to Cast Level 4 Charged Bolt when Struck, +31% Enh. Defense, +5 to Life, Lightning Resist +7%, Fire Resist +6%
Cruel Carapace Breast Plate - Defense 79, +15% Enh. Defense, +4 to Strength, Cold Resist +19%, Fire Resist +30%, Damage Reduced by 1, Repairs 1 Durability in 33 Seconds
-----------------
Convictor
Ihned jsem ze sdílené truhly vytáhl ostatní Sigony (tedy k rukavicím, co jsem nasadil už dříve, i helmu a brnění) a šel na to. Útok byl o poznání mnohem rychlejší, a pokukoval jsem po craftovaném
Great Maulu s celkem dost vysokým dmg. Na něj jsem ale potřeboval 99 síly, takže jsem vše cpal do síly. Jakmile jsem ho nasadil, dával jsem se sacrificem šlupky za 600, dost na to, aby mnohé lehlo na jednu ránu. Musel jsem být opatrný, neboť jsem měl na paladina poměrně málo života a s rezistama to též nebylo moc růžové. Celkem práci jsem měl zase s bossy Lordů, s brumlinkama, které mě držely ve stun locku, a pak u Baala s Listerem a jeho bandou (potřeboval jsem je roztahat, jenže jsou od něj skoro neoddělitelný), jsem byl jak fackovací hadrová panenka, ale zvládl jsem to. Samotný Baal byl drobet otravný, ale zemřel za relativně dobrý čas. Co se týče dropů, tak z toho impa Daca uprostřed vrchu nahoru od Harrogathu padl
Civerb's Cudgel, z berserk verze Lorda
Skystrike luk

(bude se líbit druidovi), z dalšího impího bosse padla další
Isenhart helma a Baal dal zmetek jen další
Rite of Passage. Pak jsem navštívil kravín, kde jsem však několikrát málem zařval. Ač jsem měl prakticky 95% šanci na zásah čehokoliv díky konvě, dost to tam bolelo a útok sacrificem není dost efektivní proti takovým masám. Proto byl u krav daleko větším zabijákem než já můj merc, lightning iron wolf. Návštěva tam ale nebyla marná. Padl
Nagelring. Dokončeno na levlu 32.
Strength
99, Dexterity
36, Vitality 115, Energy 15
Damage
419-645, Attack Rating 1207, Defense 366, Stamina
218, Life
426, Mana
99
Fire resist 11, Cold resist 29, Lightning resist 3, Poison resist
-7
Magic Find 58 %, 6% Mana Stolen per Hit, +30% IAS, +20% Faster R/W, +10% FHR, Replenish Life +3, Attacker Takes Damage of 25, +6 to Light Radius, Damage Reduced by 2
Skilly: Prayer 1, Cleansing 1, Defiance 1, Vigor 1, Redemption 3, Might 1, Holy Fire 1, Thorns 1, Holy Freeze 1, Sanctuary 1, Conviction 3, Sacrifice 20
Merc: Level 31, Life 304, Defense 301, Resisty: 31, 13, 29, 43
Convictor's Corpse Blow Great Maul - DMG 58-89, 5% Chance to Cast Level 4 Frost Nova when Struck, +55% Enh. Damage, +1-2 Fire Damage, Attacker Takes Damage of 5, +50% Damage to Undead
Sigon's Visor Great Helm - Defense 57, +25 Defense, +30 to Mana,
+256 to Att. Rating (Based on Character Level), 10% life Stolen per Hit, +100 Defense
Sigon's Shelter Gothic Plate (Perfect Topaz) - Defense 170, +25% Enh. Defense, Lightning Resist +30%, 24% Better Chance of Getting Magic Items,
Attacker Takes Damage of 20, 10% life Stolen per Hit, +100 Defense
Corruption Emblem Amulet - 5% Bonus to Attack Rating, +2 to Strength, Fire Resist +6%, Poison Resist +23%, 19% Better Chance of Getting Magic Items, +5 to Light Radius
Blood Band Ring - +12 to Att. Rating, +5 to Strength, Replenish Life +3, Cold Resist +29%, Level 1 Charged Bolt (22 Charges)
Fortuitous Ring of Protection - Damage Reduced by 2, 15% Better Chance of Getting Magic Items
Hsarus' Iron Heel Chain Boots - Defense 8, +20 Faster R/W, Fire Resist 25%
Skull Chain Belt - Defense 7, +10% FHR, +15 to Att. Rating, +17% Enh. Defense, +8 to Mana, +8 Max Stamina, +1 to Light Radius
Sigon's Gage Gauntlets - Defense 15, +20 to Att. Rating, +10 to Strength,
+30% IAS, 10% life Stolen per Hit, +100 Defense
Charmy celkem:
+2-4 Cold Damage, +2 to Strength, +1 to Dexterity, +19 to Life, Fire Resist +10%, Cold Resist +30%, Lightning Resist +3%
Merc:
Broad Sword (Socketed 3x - prázdné) - DMG 7-14
Imp Mask Full Helm - Defense 32, +10% FHR, +20% Enh. Defense, Lightning Resist +16%, Fire Resist +18%
Stealth Breast Plate (Tal Eth) - Defense 77, +25% Faster R/W, +25% FCR, +25% FHR, +12% Enh. Defense, +6 to Dexterity, Regenerate Mana 15%, +15 Max Stamina, Poison Resist +30%, Magic Damage Reduced by 3
Bone Shield (Socketed 1x - prázdné) - Defense 17
-----------------
Pasivanka
Této postavě jsem dal skvělý rare nůž s až +100 lightning dmg, rogue zase rare luk se dvěma dírami, kam přišly ortky, a nasadil jsem ten Darkglow i Nagelring a později i String of Ears (ten ale jen dočasně, neboť bude redukce brzy značně kontraproduktivní). A jelo se. Inner Sight znamenal vždy 95% šanci na zásah, a ze všech postav se ukázala být v této fázi nejodolnější. S levlem 30 přišla valkyríja a spolu s tím také
Edge do rukou roguny. A od té doby to kapalo jedna radost, do té doby byla hra drobet pomalejší. Dokonce ani Lister dlouho nezlobil. A Baal pokaždé, když trefil valkyríju, si ubral tolik života, jako by dostal snad static fieldem. Co se týče dropů, tak jsem nasadil díky bossovi impů ve Frozen Tundře další
Sander's rukavice. A Baal dal Lance of Yaggai. Kraví král dal další
Tancred's Hobnails boty. Dokončeno na levlu 33.
Strength 60, Dexterity
80, Vitality 95, Energy 15
Damage
112-293, Attack Rating 660, Defense 307, Stamina 191, Life
429, Mana 63
Fire resist 38, Cold resist 35, Lightning resist 56, Poison resist 43
Magic Find 51 %, 54 % Extra Gold, +1 to Mana after each Kill, +20 % IAS, 10% Damage Taken goes to Mana, Attacker Takes Damage of 3, +8 to Light Radius, Damage Reduced by 15 %, Damage Reduced by 3, Magic Damage Reduced by 20
Skilly: Critical Strike 20, Penetrate 1, Inner Sight 6, Slow Missiles 1, Dodge 1, Avoid 1, Evade 1, Decoy 1, Valkyria 4
Merc: Level 32, Life 306, Dmg
105-145, Defense 437, Resisty: 18, 44, 58, 18
Pasivanka's Skull Thirst Stiletto (jewel of Carnage) - DMG 29-54, +13% Enh. Damage, +8-14 Damage, +1-103 Lightning Damage, Poison Resist +7%, Requirements -20%, Socketed 1x
Death Casque Circlet - Defense 26, +9-23 Cold Damage, Lightning Resist +5%, Damage Reduced by 3, Magic Damage Reduced by 2
Darkglow Ring Mail - Defense 93, +20 to Att. rating, +91% Enh. Defense, +50 Defense vs. Melee, +5% to Maximum Fire Resist, +5% to Maximum Cold Resist, +5% to Maximum Lightning Resist, +5% to Maximum Poison Resist, All Resistances +10, +3 to Light Radius
Ancient's Pledge Large Shield(Ral Ort Tal) - Defense 18, +50% Enh. Defense, Cold Resist +43%, Lightning Resist +48%, Fire Resist +48%, Poison Resist +48%, 10% Damage Taken Goes to Mana
Amulet of Chance - +9% Better Chance of Getting Magic Items
Entropy Turn Ring - 5% Bonus to Attack Rating, +1 to Dexterity, Cold Resist +5%, Fire Resist +6%, Magic Damage Reduced by 2, +1 to Mana After Each Kill
Nagelring Ring - +58 to Att. Rating, Magic Damage Reduced by 3, Attacker Takes Damage of 3, 22% Better Chance of Getting Magic Items
Ghoul Greaves Light Plated Boots - Defense 13, +16% Enh. Defense, Poison Resist +8%, 54% Extra Gold from Monsters, 20% Better Chance of Getting Magic Items
String of Ears Demonhide Sash - Defense 108, 6% Life Stolen per Hit, +168% Enh. Defense, +15 Defense, Damage Reduced by 15%, Magic Damage Reduced by 13
Sander's Taboo Heavy Gloves - Defense 29, +20% IAS, +9-11 Poison Damage over 3 Seconds, +24 Defense, +40 to Life
Charmy celkem:
+5 Max Damage, +1-2 Cold Damage, +33 Poison Damage over 6 Seconds, +30 to Life, +4 to Dexterity, +24 to Attack Rating, Fire Resist +4%, Cold Resist +7%
Merc:
Edge Short War Bow (Tir Tal Amn) - DMG 6-14, Level 15 Thorns Aura when Equipped, +35% IAS, +322% Damage to Demons, +280% Damage to Undead, +75 Poison Damage over 5 Seconds, 7% Life Stolen per Hit, Prevent Monster Heal, +9 to All Attributes, +2 to Mana After Each Kill, Reduced Prize 15%
Wraith Mask Helm - Defense 22, 10% Chance to Cast Level 3 Nova when Strucks, +17% Enh. Defense, Cold Resist +26%, Lightning Resist +10%, Poison Length Reduced by 25%
Sparking Mail - Defense 140, +1-20 Lightning Damage, +85% Enh. Defense, Lightning Resist +30%, Attacker Takes Damage of 13
-----------------
Berserker
Od něj jsem na začátku vůbec nic nečekal, neboť MF = jen 5 a z Berserk sady mi zatím padlo jen brnění. Tak jsem ho nasadil, zbavil jsem se Vidaly a na levlu 29 nasadil na nohy Rite of Passage. Ze sdílené truhly jsem též vytáhl slušivou čelenku, jež přinesla oněch 5 MF, životy a nějaké rezisty, které jsem měl téměř na nule. Bojoval jsem stylem nařvat, doubleswingovat, a tak to celé opakoval. Přelom nastal s levlem 30. To jsem občas použil Berserk, který jsem si pořídil jako takovou pojistku, kdyby náhodou byli někde immune to physical. Po osvobození barbarů jsem si jednoho z nich nechal jako merce a dal mu slušivý rare obouručák s hodně dmg. Byl jsem moc zvědavý, jak tandem dvou barbarů bude fungovat, a funguje překvapivě dobře. Dokonce skoro nechcípal a když už, tak mou vinou. Problém byl tak trochu jen Lister, kterého se mi na rozdíl od předešlých postav podařilo roztahat. Baal byl celkem mírný, jen se šíleně často teleportoval, a to já nemám rád. Z dropů: Padl další
Rakescar z Nihlathaka, pak v Icy Cellar padla z tamního superunika
Arcanny helma. A Baal? Sviňák jeden mě musí provokovat dalším
Berserkerovým brněním a šavlí
Gleamscythe. Z krav nepadlo nic. Dokončeno na levlu 32.
Strength 190, Dexterity
27, Vitality 25, Energy 10
Double Swing Damage
92-194 ; 85-220, Berserk Damage
118-234, Attack Rating 617-1067, Defense 362, Stamina 258, Life
297 (436), Mana
46 (67)
Fire resist 34, Cold resist 18, Lightning resist 5, Poison resist 24
Magic Find 5 %, 30 % Faster R/W, 30 % FHR, +3 to Light Radius, Damage Reduced by 2, Magic Damage Reduced by 2
Skilly: Howl 2 (1), Shout 2 (1), Battle Orders 4 (3), Axe Mastery 10 (9), Increased Stamina 2 (1), Increased Speed 2 (1), Iron Skin 2 (1), Natural Resist 4 (3), Bash 4 (3), Double Swing 10 (9), Stun 2 (1), Concentrate 2 (1), Berserk 2 (1)
Merc: Level 32, Life 415, Dmg
130-200, Defense 441, Resisty: 33, 41, 39, 36
Bitter Skewer Falchion - DMG 12-24, +43% Enh. Damage, +22-71 Fire Damage, +1-16 Lightning Damage, Requirements -20%
Warrior's Hatchet of Slaughter - DMG 13-48, +38% Enh. Damage, +20 Max Damage, +52 to Att. Rating
Brimstone Crest Circlet - Defense 54, +1 to Offensive Auras (Paladin Only), +77% Enhanced Defense, +19 to Life, Fire Resist +20%, Damage Reduced by 2, 5% Better Chance of Getting Magic Items
Berserker's Hauberk Splint Mail - Defense 94, +1 to Barbarian Skill Levels, Magic Damage Reduced by 2, Socketed 1x (prázdné)
Rugged Amulet of the Tiger - +30 to Life, +11 Max Stamina
Ghoul Touch Ring - +1 to Max Damage, +46 to Attack Rating, +5 to Life, Fire Resist +6%, Poison Resist +5%
Skull Gyre Ring - +1 to Max Damage, +113 to Attack Rating, +1 to Dexterity, +5 to Mana, +3 to Light Radius
Rite of Passage Demonhide Boots - Defense 55, +30% Faster R/W, +25 Defense, +22 Max Stamina, Half Freeze Duration
Infernal Sign Heavy Belt - Defense 31, +25 Defense, +20 to Life
Bloodfist Heavy Gloves - Defense 18, +10% IAS, +30% FHR, +5 Min DMG, +15% Enh. Defense, +10 Defense, +40 to Life
Switch:
Sounding Trident of the Bear - DMG 9-15, +1 to Warcries (Barbarian Only), Knockback
Charmy celkem:
+12 Poison Damage over 3 Seconds, +1-2 Cold Damage, +2-10 Lightning Damage, + Fire Damage, +46 to Life, +22 Max Stamina, +6 to Dexterity, +8 to Attack Rating, +1 Defense, Fire Resist +3%, Cold Resist +13%, Poison Resist +14%
Merc:
Gale Impaler Great Sword - DMG 43-72, +73% Enh. Damage, +62% Damage to Undead, +60 to Att. Rating against Undead, 6% Mana Stolen per Hit, +1 to Strength, Fire Resist +10%
Bitter Casque Circlet - Defense 39, +27% Enhanced Defense, +54 to Life, Lightning Resist +16%, Magic Damage Reduced by 3
Shadow Carapace Gothic Plate - Defense 165, 12% Chance to Cast Level 4 Charged Bolt when Struck, +2 to Strength, +1 to Life, Cold Resist +18%, Poison Resist +13%