GT 540M - problém
Zdravím, tak už delší dobu řeším problém s grafikou. Mám notebook s touhle grafikou, co takhle čtu, tak plno lidí s ní má taky problém a jediný (údajně) funkční co jsem našel, tak bylo podtaktování GPU a CPU.
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 243?page=1
Notebook: http://notebooky.heureka.cz/asus-k53sv- ... ecifikace/
Asus K53SV
i5 procesor
8GB ramek (UPGRADE)
SSD 180GB disk (UPGRADE)
GT 540M grafika (nesdílená 2GB)
Win 7 64bit
Teploty mě vylítnou u CPU na 100°C v max. a GPU po chvíli hraní kolem 95°C
Pokud by měl někdo nějakou radu, tak by mi to moc pomohlo. Je totiž divný, že i když mám vše na maximum, tak zezačátku hraji bez poklesu fps, ale během pár minut, jak se notebook zahřeje, tak začne fps kolísat.
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 243?page=1
Notebook: http://notebooky.heureka.cz/asus-k53sv- ... ecifikace/
Asus K53SV
i5 procesor
8GB ramek (UPGRADE)
SSD 180GB disk (UPGRADE)
GT 540M grafika (nesdílená 2GB)
Win 7 64bit
Teploty mě vylítnou u CPU na 100°C v max. a GPU po chvíli hraní kolem 95°C
Pokud by měl někdo nějakou radu, tak by mi to moc pomohlo. Je totiž divný, že i když mám vše na maximum, tak zezačátku hraji bez poklesu fps, ale během pár minut, jak se notebook zahřeje, tak začne fps kolísat.
Naposledy upravil(a) nothing dne 15.01.2013, 22:40 hod., celkem upraveno 1 x.
Re: GT 540M - problém
nic divnyho,notebook proste neni na hrani,nic s tim neudelas
tady pokud nemas ucpany vetrani prachem,to muzes zkusit vycistit + pridat chladici podlozku
tady pokud nemas ucpany vetrani prachem,to muzes zkusit vycistit + pridat chladici podlozku
to je ako povedat ze pero nieje na kreslenie ale len na pisanie a stym nic neurobis, ta grafika ma dostatocnu silu nato aby utiahla d3 , urobit sa stym nieco urctei musi dat a chyba urcite niekde bude
chyba bude v tom,ze je to notebook,a ty maji obecne problemy s chlazenim,bud vycistit a nebo zkusit reklamaci,ale pochybuju o uspechu
myslím, že zrovna tahle sestava by s doporučenými požadavky Diabla 3 mít problém neměla. Noťas je rok starej, v provozu převážně jako desktop na chladící podložce, problém s prachem nemám. s náročnějšími hrami si tento notebook snadno poradí, ale většina lidí píše, že má problém jen u diabla. a kdyby to byl slabej stroj, tak se nezačne sekat až po nějaké době, ale hned, ne?
tak je snad jasny,ze se seka z duvodu vysokejch teplot,proto se nezacne sekat hned...narocnejsi hry jako treba co? crysis? metro? battlefield? jestli tyhle bezej v poradku,tak je spatne neco jinyho
- david123
- Gorebelly
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:davidcz#2414
ahoj mam samej notebook a měl jsem problem sekání v lokaci corsik a pak jsem se dočetl tady na forum že mám zkusit snížit detaily zvuky a od té doby je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) david123 dne 15.01.2013, 23:21 hod., celkem upraveno 1 x.
no a proč si myslíš, že to řeším? .. je to z důvodu, že je něco špatně u diabla 3 .. Když vyhledám gt 540m na foru battlenet, tak víc lidí píše, že jen u diabla má právě problém, ať dám vše na minimum nebo ne ..
viz. příspěvek nademnou
viz. příspěvek nademnou
tak ta kvalita zvuku blbne skoro na vsem,takze to zkus snizit jako prvni(jak kvalitu tak sound channels),potom se podivej jestli bezi v-sync a na kolik mas nastaveny background a foreground fps
se zvukem už jsem si hrál, i bez zvuku to blbne .. v-sync zjistím kde, jestli běží? Oo .. fps background nemá na nic vliv při hraní, jen při minimalizování a foreground mám pořád 50 a po chvilce to začne prostě kolísat zřídka a postupem času pořád.
smutný je, že jsem teď koukal na battlenet support grafických karet a jak v support, tak v unsupport není gt 540m
smutný je, že jsem teď koukal na battlenet support grafických karet a jak v support, tak v unsupport není gt 540m
vertikalni synchronizace,v-sync,vertical sync...to najdes,nekde to tam je
ano vím co to je, ale jak jako poznám, že jede? .. jestli máš namysli, že jestli ho mám odfajfknutý v nastavení, tak mám
poznas to podle toho,kolik fps mas,a to poznas nejakym programem...ale pokud je zaply,tak ot staci,snad by melo jet
a jaky ze jiny narocny hry zkousels?
a jaky ze jiny narocny hry zkousels?
crysis 2 .. v klidečku, Heroes of Newerth (vím, že asi moc náročná hra není, ale mám vše na plno a pohoda) .. nejnovější ovladače stažený mám .. Fakt by to chtělo asi chladit a nebo podtaktovat GPU a CPU, ale do toho se mi vůbec nechce
zkus v X\Users\xxxx\Documents\Diablo III najit ten pref a zmenit tam cislo u "hardwareclass" jak nahoru,tak dolu...pokud to nepomuze,dosli me napady a chyba bude proste v diablu v kombinaci s ntb grafikou
tak jsem se dočetl právě na foru geforce, že je to problém s teplotou (týpek to tam postnul před pár hodinama) ... ANO to vím, ale jak se dá zabránit, aby se noťas nepřehříval? .. existuje něco, co by vhánělo ochlazený vzduch do notebooku?
_________
edit: no asi nejhlavnější je, že s betou nebyl vůbec problém, jak kdyby po vydání hry něco změnili a diablo s grafikou nebyli kamarádi :/
_________
edit: no asi nejhlavnější je, že s betou nebyl vůbec problém, jak kdyby po vydání hry něco změnili a diablo s grafikou nebyli kamarádi :/
Poslyš, toto fakt vypadá spíš na problém s prachem. Já mám HP ProBook 4520s s i3 procesorem a slabší grafárnou než ty, ale nic se mi neseká. Nejedu teda na plné detaily, protože k tomu mám externě připojený 24 palcový monitor a to už ten notebook moc nezvládá. V poslední době se mi, ale stane, že jak začne víc hučet větrák, tak se hra občas sekne. Řeším to tím, že rozeberu notebook a pořádně pročistím ventilátor (třeba tyčinkama na čištění uší, lopatku po lopatce. Nebo vysavačem na co nejnižší tah). Pak je to bezproblému. jinak teplota by ti na 100° vystoupat neměla, protože v noteboocích jsou termopojistky, které ti natvrdo vypnou počítač při dosažení 90° (odzkoušeno...:-)). A tohle dělat pomalu každé 3 měsíce... :-)
no přemýšlím o tom, že jej dám do servisu, když ho mám ještě v záruce, s žádostí o přepastování a vyčíštění od prachu z důvodu přehřívání. Třeba to něco změní, ale pochybuju, protože tenhle problém má plno lidí s GT 540M. Tu pojistku mám myslím na 100°C u CPU a u GPU to vypadá na stejnou teplotu
Hlavně jde o to, že máš jinou grafárnu
Hlavně jde o to, že máš jinou grafárnu
- david123
- Gorebelly
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:davidcz#2414
do servisu to dát mužeš po měsíci ti řeknou že tomu nic není:P mě se to taky někdy zahříváa,ale ve hře to znát není.
GT 540M - problém
mam uplne stejnou konfiguraci a s teplotama problem nemam. prach jsem po roce pouzivani nevycistil.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk