STR jako druhý primární stat u Monka. Ano či ne?
Pochopitelně pokud to neudělá Blizzard, tak si můžeme na netu vymýšlet, co chceme.
Pointa je jestli si také mysllíte, že by bylo zajímavé, kdyby Monk měl jako primární stat nejen DEX, ale i STR. Z každého by měl řekněme 50% do poškození.
Nepromýšlel jsem to nijak do hloubky, tak je možné, že mi uniká nějaký základní důvod, proč tohle nelze. Pokud takový vidíte, tak pište.
Mně se ta myšlenka líbí hlavně ze tří důvodů:
1/ Bylo by to ozvláštnění a STR už by nepatřila skoro jen Barbarům. Nějaký "hybrid stats" char by to chtělo už v základní hře a ne čekat až na datadisk (neříkám, že to tam bude, ale buď PoE nebo Grim Dawn to mít budou a hádám, že Blizzard to taky zkusí).
2/ Tohle jen odhaduju, ale co jsem tak pochopil, tak Barbar sežene gear ve kterém bude přežívat a zároveň mít slušnou dmg snáze než Monk. Tahle změna by umožnila Monkům mít radost, když najdou třeba zbraň s vysokou STR, protože by to najednou nebyl skoro "useless" stat, ale 50% z něj by šlo do dmg. Na druhou stranu, když by měl věc jen s jedním z těch statů, tak by oproti nynějšku tratil... to by se musel nějak vyřešit (třeba prostě tak, že tam, kde má jeden ten stat na itemu, tak tam z něj jde 90-100% do dmg - to by ostatně nahrávalo možnosti jet nejen hybrid Monka, ale i třeba čistě DEX (dodge) nebo čistě STR (armor) Monka).
3/ Ano tohle je hra a ne reál, ale stejně s myslím, že Monk, který hodně mlátí rukama a nohama je na síle dost závislý. DH je podle mne jasný DEX char (střelba při pohybu, kitování, Vaulty atd), ale Monk ne. Když si představím postavu, která je z velké části o close combat, tak to, že ze STR nedostává dmg bonus mi prostě přijde divné až nesmyslné. Uplně upřímně kdybych vycházel z jakési "reálné" představy Monka, tak by dost těžil i ze své duchovní síly/moudrosti = +- INT a tak by bylo asi nejpřesnější mu dát dmg bonus (např 33%) ze všech 3 statů (STR,DEX i INT), ale to už by možná bylo moc komplikované...nevím.
K dispozici je anketa
Pointa je jestli si také mysllíte, že by bylo zajímavé, kdyby Monk měl jako primární stat nejen DEX, ale i STR. Z každého by měl řekněme 50% do poškození.
Nepromýšlel jsem to nijak do hloubky, tak je možné, že mi uniká nějaký základní důvod, proč tohle nelze. Pokud takový vidíte, tak pište.
Mně se ta myšlenka líbí hlavně ze tří důvodů:
1/ Bylo by to ozvláštnění a STR už by nepatřila skoro jen Barbarům. Nějaký "hybrid stats" char by to chtělo už v základní hře a ne čekat až na datadisk (neříkám, že to tam bude, ale buď PoE nebo Grim Dawn to mít budou a hádám, že Blizzard to taky zkusí).
2/ Tohle jen odhaduju, ale co jsem tak pochopil, tak Barbar sežene gear ve kterém bude přežívat a zároveň mít slušnou dmg snáze než Monk. Tahle změna by umožnila Monkům mít radost, když najdou třeba zbraň s vysokou STR, protože by to najednou nebyl skoro "useless" stat, ale 50% z něj by šlo do dmg. Na druhou stranu, když by měl věc jen s jedním z těch statů, tak by oproti nynějšku tratil... to by se musel nějak vyřešit (třeba prostě tak, že tam, kde má jeden ten stat na itemu, tak tam z něj jde 90-100% do dmg - to by ostatně nahrávalo možnosti jet nejen hybrid Monka, ale i třeba čistě DEX (dodge) nebo čistě STR (armor) Monka).
3/ Ano tohle je hra a ne reál, ale stejně s myslím, že Monk, který hodně mlátí rukama a nohama je na síle dost závislý. DH je podle mne jasný DEX char (střelba při pohybu, kitování, Vaulty atd), ale Monk ne. Když si představím postavu, která je z velké části o close combat, tak to, že ze STR nedostává dmg bonus mi prostě přijde divné až nesmyslné. Uplně upřímně kdybych vycházel z jakési "reálné" představy Monka, tak by dost těžil i ze své duchovní síly/moudrosti = +- INT a tak by bylo asi nejpřesnější mu dát dmg bonus (např 33%) ze všech 3 statů (STR,DEX i INT), ale to už by možná bylo moc komplikované...nevím.
K dispozici je anketa
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might
Re: STR jako druhý primární stat u Monka. Ano či ne?
ne. vyhovuje mi stávající situace.
Nevím, přijde mi to divný. A hlavní problém je u toho bonusu do dmg. Kdyby to bylo z každýho 50%, tak teď máš třeba 2000 Dex a přidává ti to 2000%. To jak to navrhuješ ty, tak abys dosáhl +2000% bonusu musel bys mít 2000 Dex a 2000 Str. To by tě moc monků nepochválilo...
Spíš asi myslel, že bude stačit 1000 Dex a 1000 Str.kojot píše:Nevím, přijde mi to divný. A hlavní problém je u toho bonusu do dmg. Kdyby to bylo z každýho 50%, tak teď máš třeba 2000 Dex a přidává ti to 2000%. To jak to navrhuješ ty, tak abys dosáhl +2000% bonusu musel bys mít 2000 Dex a 2000 Str. To by tě moc monků nepochválilo...
Ano. Myslel jsem to tak nejak. A itemy, ktere maji na sobe oba staty, tak tam by slo na dmg jen pulka z hodnoty kazdeho (ale myslim, ze by se az tak nestalo, kdyby se to nechalo i v tom pripade).
V praxi:
Monk ma 500 str na vecich a 500 dex na vecich.
Jeho dmg by to zvysilo o 1000%, stejne jako ted Monkovi s 1000 dex.
Pokud by mel treba chest s 200 dex a 200 str, tak by do dmg sla jen pulka z kazdeho = 100+100 = 200%, coz je jako ted, kdyz ma 200 dex.
V praxi:
Monk ma 500 str na vecich a 500 dex na vecich.
Jeho dmg by to zvysilo o 1000%, stejne jako ted Monkovi s 1000 dex.
Pokud by mel treba chest s 200 dex a 200 str, tak by do dmg sla jen pulka z kazdeho = 100+100 = 200%, coz je jako ted, kdyz ma 200 dex.
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
- Peckoslav
- Minion of Destruction
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Peckoslav#2167
podle mého názoru se stávající class měnit nebudou, s datadiskem (pokud bude a já věřím že ano) přijdou nové classy, u kterých je něco podobného asi více než pravděpodobné (pokud blizz nepřidá další stat, což nemyslím).
Já osobně doufám v návrat paladina a necromancera či druida (WD mě neoslovil a rád bych měl nějakého pets-mastera ) a to jsou class u kterých si dovedu představit kombinované primární skilly.
Já osobně doufám v návrat paladina a necromancera či druida (WD mě neoslovil a rád bych měl nějakého pets-mastera ) a to jsou class u kterých si dovedu představit kombinované primární skilly.
Myslim si že je blbost někomu dávat více primárních statů.
Jo docela by mě zajímal necro v trojkách
Jo docela by mě zajímal necro v trojkách
Char s takhle rozloženým DMG statem by měl hroznou výhodu oproti ostatním, takže se mi to nezdá jako dobrý nápad.
- Kuki10
- Globální moderátor
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Kuki#2122
Nekrak, to by byla jasna volba.....:-)Peckoslav píše:podle mého názoru se stávající class měnit nebudou, s datadiskem (pokud bude a já věřím že ano) přijdou nové classy, u kterých je něco podobného asi více než pravděpodobné (pokud blizz nepřidá další stat, což nemyslím).
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
Best HC parta 4ever "The Expendables"
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
Profil zde!
Expendables stream!
Dotazy směřujte buď do PM, nebo na kuki10@diablofans.cz
hovadina ale brutální... proč mu s*át ještě str nebo int můžeš mi říct jaký itemy bys potom sháněl? to co má dex str vit? nic takovýho a dobrýho s resistama nenajdeš.. nevim kdes přišel na tuhle hovadinu