Zpoplatnění se taky trochu bojím. Přeci jen, pokud to nechtějí zpoplatnit, tak proč jsem při koupi musel souhlasit s tím, že můžou kdykoliv zavést měsíční poplatky...
Jinak můj názor. D1 jsem nehrál, D2 na normal za všechny postavy, na nightmare asi 3 postavy, na hell jsem skončil s kouzelnicí lvl cca 84 v pátem aktu, kdy mě i obyč příšera dala na dvě rány. To na úvod. Zkusím popsat své dojmy hlavně o věcech, které jsou často kritizovány.
D3 si přímo vynucuje porovnání s D2 a z mé strany v tom D3 rozhodně vítězí na plné čáře. Proklínané zjednodušení beru snad všude jako plus. Žádná otrava se svitky, mnoho buildů najednou (stejně jsem do 30levelu v D2 dal jen po bodu do všeho), sdílený inventář, věci zabírají buď jedno, nebo 2 pole, prostě super. Skilly na 1-4, místo přepínání pomocí F taky beru pozitivně.
Ohledně obtížnosti. Nevím, mně hra lehká nepřijde, ani na normal (asi to neumím hrát, no

). Hraji sólo DH a umíral jsem a Beliala(tak 10x), pak u dvou bossů ve 4. aktu (každý asi taky tak 10x), Diablo mě trápil nejvíc. Tak 15 smrtí odhadem. Celková doba hry 20h, což i kdyby pro mě znamenalo konec hraní, tak se to za ty peníze vyplatilo. (zvlášť když mám hru z tesca za 725Kč) Co bych u obtížnosti vytkl jako mnozí, je její nevyváženost. Butcher padl napoprvé a třetího hlavního bosse si pamatuji vlastně jen díky tomu, že se mi furt ukazoval. Jinak ani nevím, co vlastně uměl.
Velkou změnu zaznamenaly předměty. Modré jsou často lepší než žluté, legendární skoro nedostanete (já našel 2 za normal). Je to pochopitelné z hlediska AH. I takhle tam máte již teď snad od každé legendárky desítky kopií. Možná by stálo za to, kdyby vedle hardcore šlo zapnout No AH. To byste pak nemohli od dané postavy nic nakupovat/prodávat na AH, ale za to by legendárky padaly třeba 10x častěji. Artisani se mi líbili na normal, ale když jsem zjistil, že na nightmare potřebuji k výrobě předmětů i ty svitky... tak to asi moc používat nebudu. Nevyplatí se to.
Co bych naopak vytkl je kopie prostředí a příšer z D2. Nevím, jestli je to schválně, sám to moc nechápu.
Dobrá hra. Těším se na další odlaďování, případně datadisk. Vzpomeňte si na D2, kde jen patche změnily hru k "nepoznání" (synergie napr. )