Kdyz uz tu Welwet na zacatku teto debaty zminil moji malickost, tak se k tomu take vyjadrim...
Takze budu predpokladat, ze cela tato debata byla o HC, protoze v SC je podle me uplne jedno, co kdo bude pouzivat a jak to bude efektivni...Treba se mylim, ale je to dano tim, ze po dohrani prvni postavy pred xx lety na SC jsem se vrhnul na HC a nikdy nekoukal zpatky...
Da se rict, ze souhlasim s nekterymi nazory, ktere tu byly predkladany...Napr. s tim, ze nelze pausalne rict, ze k te dane postave se hodi ten ci onen merc, kdyz neznam, jak spravne Abu nekolikrat podotkl, rozlozeni skillu a hlavne equip...Jinak se hraje s TOP vybavou a jinak, pokud hraju nejakou zvracenost

podle turnajovych ci jinych pravidel...
V globale jsem ale vyznavacem stejneho postupu jako Deamon, to znamena ze nejlepsi obrana je utok, tudiz pokud jsou monstra mrtva, tak mi nemuzou ublizit, tudiz se snazim o co nejvetsi dmg aby tomu tak bylo...U melee charu tedy vetsinou vyznavam Might merce, u casteru je to komplikovanejsi, samozrejme dulezitym bodem je moznost nosit Infinity, coz je v tomto pripade ultimatni zbran, na druhou stranu zase az tolik nezalezi na aure, kterou ten merc ma...Takze klidne Prayer, kdyz jsem liny, a nechci pouzivat health flasky, nebo Holy freeze, pokud mam pocit, ze to nejak zlepsi moje defenzivni vlastnosti...Samozrejme se vzdy rozhoduju na zaklade potreby, equipu a hlavne lokace a typu monster, ktere se v ni vyskytuji...Existuje jeden caster build, kde jsem presvedceny (a mam to odzkousene, jak vite), kde dominuje Barbarsky merc, a to je Wind druid...Ono celkove Barbarsky merc je muj oblibeny, ma podle me nevice agresivni AI ze vsech, a navic nejrychleji regeneruje, takze pokud potrebujete zivy stit a nepotrebujete auru, tak Barbar je ten pravy...
Clovek si musi uvedomit, ze kazdy merc muze mit slabinu...Holy freeze Vam moc nepomuze proti Bossakum a napr. Frenzy taurum z A5, kteri jsou extremne nebezpecni...Samozrejme Might merc, pokud nema Reapers nebo rare zdroj AD mi nepomuze u melee postavy, pokud je tam hafo PI...A co se tyce Defiance, mno osobne si myslim, ze ten je vhodny pouze pro Paladinskou plechovku, ktera muze nabrat hafo defense ze skillu a ZAROVEN nema temer zadnou moznost kontroly davu...Co si budeme povidat, zalezi to na hernim stylu, ale predstava, ze se nacham obklicit monstry a necham do sebe rezat me prijde prinejmensim hloupa...Vzdyt jako soso mam Teleport a Frozen armory, jako necro mam Curses a vyvolana stvoreni, jako Assa mam CoS a MB, jako Barbar pokriky, jako Amazon Valku + Decoy + uhyby, a pokud mam i Freeze arrow, tak uz se v podstate nemusim bat niceho krome CI...Druid ma opet vyvolana stvoreni, a pokud nikomu ani to nestaci, tak jde sehnat zbrane ci brneni bud s charges, nebo on striking ci jinymi mody, ktere vetsi bezpecnost zaruci...
Myslim, ze nejdulezitejsi bod tu napsal Fraxi k Defiance mercovi, co se tyce toho, co se deje s Defense, kdyz postava bezi...To je duvod, proc mam defaultne vzdy nastaveny Walk a ne Run, protoze pokud mam tedy uz tu vysokou defense, tak se chci ujistit, ze bude vyuzita, a ne, ze si slepe nabehnu, protoze z vlastni horke zkusenosti vim, ze pokud stojite proti hnusnemu packu archeru a snazite se k nim bezet, tak Vam nepomuze defense ani 15k...Zvlast, kdym ma nekdo v okoli Convu
Sam osobne preferuju na charech jako defenzivni vlastnost daleko vice blok nez defense, bohuzel jsou ale i monstra, ktera ignoruji oboji, a to velmi nebezpecna monstra, jako je napr. Pindluv pack...A co budeme povidat, treba proti vybuchu dolsiku, ktere povazuju za jedny z nejhorsich na insta kill Vam to taky nepomuze...Chci rict, ze nic neni vselek...A defense uz vubec ne...Spise chytre hrani, vyuzivani vseho co se da ve svuj prospech, samozrejme v HC co nejvyssi pocet HP, ale z meho pohledu i vysoky blok...Je mi jasne, ze treba Welwet se mnou nebude souhlasit, ale jak rikam, pristup zalezi dost na Vasem hernim stylu
Co se tyce Roguny a Iron wolfu - Roguna ma jisty potencial, jen na ni a jeji stupidni AI osobne nemam trpelivost...Abu a Fraxi ju, ale ja ne...Moje chyba...Co se tyce Wolfu, tak souhlasim s nazorem, ze Ti by potrebovali nejvetsi vylepseni, protoze jak psal myslim Welwet i s nejlepsim equipem jsou k smichu, co se tyce dmg...Dovedu si predstavit, kdyz hraju nejakou silenost, ze ten Cold se da dobre vyuzit na kontrolu davu, ale pro nejake seriozni hunteni tezko...Skoda
A to je asi vse