GT 540M - problém

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
nothing
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
GT 540M - problém

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 21:28 hod.

Zdravím, tak už delší dobu řeším problém s grafikou. Mám notebook s touhle grafikou, co takhle čtu, tak plno lidí s ní má taky problém a jediný (údajně) funkční co jsem našel, tak bylo podtaktování GPU a CPU.
http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... 243?page=1
Notebook: http://notebooky.heureka.cz/asus-k53sv- ... ecifikace/
Asus K53SV
i5 procesor
8GB ramek (UPGRADE)
SSD 180GB disk (UPGRADE)
GT 540M grafika (nesdílená 2GB)
Win 7 64bit

Teploty mě vylítnou u CPU na 100°C v max. a GPU po chvíli hraní kolem 95°C

Pokud by měl někdo nějakou radu, tak by mi to moc pomohlo. Je totiž divný, že i když mám vše na maximum, tak zezačátku hraji bez poklesu fps, ale během pár minut, jak se notebook zahřeje, tak začne fps kolísat.
Naposledy upravil(a) nothing dne 15.01.2013, 22:40 hod., celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Re: GT 540M - problém

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 22:12 hod.

nic divnyho,notebook proste neni na hrani,nic s tim neudelas

tady pokud nemas ucpany vetrani prachem,to muzes zkusit vycistit + pridat chladici podlozku

GrOsO
Gorebelly
BattleTag:groso#1722

Příspěvek od GrOsO » 15.01.2013, 22:44 hod.

to je ako povedat ze pero nieje na kreslenie ale len na pisanie a stym nic neurobis, ta grafika ma dostatocnu silu nato aby utiahla d3 , urobit sa stym nieco urctei musi dat a chyba urcite niekde bude
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 22:49 hod.

chyba bude v tom,ze je to notebook,a ty maji obecne problemy s chlazenim,bud vycistit a nebo zkusit reklamaci,ale pochybuju o uspechu

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 23:07 hod.

myslím, že zrovna tahle sestava by s doporučenými požadavky Diabla 3 mít problém neměla. Noťas je rok starej, v provozu převážně jako desktop na chladící podložce, problém s prachem nemám. s náročnějšími hrami si tento notebook snadno poradí, ale většina lidí píše, že má problém jen u diabla. a kdyby to byl slabej stroj, tak se nezačne sekat až po nějaké době, ale hned, ne? ;)
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 23:11 hod.

tak je snad jasny,ze se seka z duvodu vysokejch teplot,proto se nezacne sekat hned...narocnejsi hry jako treba co? crysis? metro? battlefield? jestli tyhle bezej v poradku,tak je spatne neco jinyho

david123
Gorebelly
BattleTag:davidcz#2414

Příspěvek od david123 » 15.01.2013, 23:16 hod.

ahoj mam samej notebook a měl jsem problem sekání v lokaci corsik a pak jsem se dočetl tady na forum že mám zkusit snížit detaily zvuky a od té doby je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) david123 dne 15.01.2013, 23:21 hod., celkem upraveno 1 x.
Obrázek

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 23:18 hod.

no a proč si myslíš, že to řeším? :D .. je to z důvodu, že je něco špatně u diabla 3 .. Když vyhledám gt 540m na foru battlenet, tak víc lidí píše, že jen u diabla má právě problém, ať dám vše na minimum nebo ne ..
viz. příspěvek nademnou :D
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 23:27 hod.

tak ta kvalita zvuku blbne skoro na vsem,takze to zkus snizit jako prvni(jak kvalitu tak sound channels),potom se podivej jestli bezi v-sync a na kolik mas nastaveny background a foreground fps

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 23:32 hod.

se zvukem už jsem si hrál, i bez zvuku to blbne .. v-sync zjistím kde, jestli běží? Oo .. fps background nemá na nic vliv při hraní, jen při minimalizování a foreground mám pořád 50 a po chvilce to začne prostě kolísat zřídka a postupem času pořád.
smutný je, že jsem teď koukal na battlenet support grafických karet a jak v support, tak v unsupport není gt 540m :D
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 23:33 hod.

vertikalni synchronizace,v-sync,vertical sync...to najdes,nekde to tam je

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 23:37 hod.

ano vím co to je, ale jak jako poznám, že jede? .. jestli máš namysli, že jestli ho mám odfajfknutý v nastavení, tak mám :)
Obrázek

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 15.01.2013, 23:40 hod.

poznas to podle toho,kolik fps mas,a to poznas nejakym programem...ale pokud je zaply,tak ot staci,snad by melo jet

a jaky ze jiny narocny hry zkousels?

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 15.01.2013, 23:57 hod.

crysis 2 .. v klidečku, Heroes of Newerth (vím, že asi moc náročná hra není, ale mám vše na plno a pohoda) .. nejnovější ovladače stažený mám .. Fakt by to chtělo asi chladit a nebo podtaktovat GPU a CPU, ale do toho se mi vůbec nechce :(

Alfajk
Zhar the Mad

Příspěvek od Alfajk » 16.01.2013, 00:03 hod.

zkus v X\Users\xxxx\Documents\Diablo III najit ten pref a zmenit tam cislo u "hardwareclass" jak nahoru,tak dolu...pokud to nepomuze,dosli me napady a chyba bude proste v diablu v kombinaci s ntb grafikou

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 16.01.2013, 06:19 hod.

tak jsem se dočetl právě na foru geforce, že je to problém s teplotou (týpek to tam postnul před pár hodinama) ... ANO to vím, ale jak se dá zabránit, aby se noťas nepřehříval? :D .. existuje něco, co by vhánělo ochlazený vzduch do notebooku? :D
_________
edit: no asi nejhlavnější je, že s betou nebyl vůbec problém, jak kdyby po vydání hry něco změnili a diablo s grafikou nebyli kamarádi :/
Obrázek

Antonio
Quill Rat

Příspěvek od Antonio » 16.01.2013, 06:38 hod.

Poslyš, toto fakt vypadá spíš na problém s prachem. Já mám HP ProBook 4520s s i3 procesorem a slabší grafárnou než ty, ale nic se mi neseká. Nejedu teda na plné detaily, protože k tomu mám externě připojený 24 palcový monitor a to už ten notebook moc nezvládá. V poslední době se mi, ale stane, že jak začne víc hučet větrák, tak se hra občas sekne. Řeším to tím, že rozeberu notebook a pořádně pročistím ventilátor (třeba tyčinkama na čištění uší, lopatku po lopatce. Nebo vysavačem na co nejnižší tah). Pak je to bezproblému. jinak teplota by ti na 100° vystoupat neměla, protože v noteboocích jsou termopojistky, které ti natvrdo vypnou počítač při dosažení 90° (odzkoušeno...:-)). A tohle dělat pomalu každé 3 měsíce... :-)

nothing
Fallen Shaman

Příspěvek od nothing » 16.01.2013, 06:45 hod.

no přemýšlím o tom, že jej dám do servisu, když ho mám ještě v záruce, s žádostí o přepastování a vyčíštění od prachu z důvodu přehřívání. Třeba to něco změní, ale pochybuju, protože tenhle problém má plno lidí s GT 540M. Tu pojistku mám myslím na 100°C u CPU a u GPU to vypadá na stejnou teplotu :)
Hlavně jde o to, že máš jinou grafárnu ;)
Obrázek

david123
Gorebelly
BattleTag:davidcz#2414

Příspěvek od david123 » 16.01.2013, 11:14 hod.

do servisu to dát mužeš po měsíci ti řeknou že tomu nic není:P mě se to taky někdy zahříváa,ale ve hře to znát není.
Obrázek

tizzio
Wraith
BattleTag:Tizzio #2172

GT 540M - problém

Příspěvek od tizzio » 16.01.2013, 12:05 hod.

mam uplne stejnou konfiguraci a s teplotama problem nemam. prach jsem po roce pouzivani nevycistil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odpovědět

Zpět na „Obecně“